New Baby Consult

De komst van een nieuwe baby brengt vaak veel vragen en onzekerheden met zich mee.

 • Gaat het voeden wel goed?
 • Slaapt ze wel genoeg?
 • Hoe weet ik wat ze nodig heeft?
 • Waarom blijft hij zo onrustig na het drinken?
 • Waarom drinkt hij zo vaak?
 • Hoe krijg ik haar in slaap?
 • Hoe weet ik hoeveel hij drinkt?
 • Hoe kan ik haar dragen?
 • Hoe ga ik om met het voeden van een tweeling?
 • Kan ik in mijn eigen unieke situatie mijn kindje zelf wel voeden?
 • …. en nog 100 meer vragen
jong gelukkig gezin met tweeling baby - Christy Bowerman

Heb jij behoefte aan een luisterend oor, goede informatie en bruikbaar advies gebaseerd op kennis en ervaring? Ik kan je helpen.


Vader wikkelt baby in doek - Christy Bowerman

New baby consult 0 tot 3 maanden

Voor alle niet medische vragen over ouderschap en uw nieuwe baby kunt u terecht bij de New Baby Consult. U bepaalt waar het consult over gaat, waar u meer informatie over wilt of wat u samen wilt bespreken. Ik zal u aan de hand van kennis en ervaring over de communicatie en ontwikkeling van baby’s, slapen, voeden, dragen, ouderschap en meer meenemen in een zoektocht naar een prettige omgang met uw baby die goed is voor baby en ouders tegelijk.

Denk aan vragen over voeding, gewicht, slapen, dragen, onrust, ritme enz.

New baby consult bij u thuis €170

Duur: ± 120 minuten, plus begeleiding via whatsapp en telefonische afspraak.
Wanneer borstvoeding een onderdeel is van de vragen wordt het een lactatiekundig consult die vaak (deels) vergoed wordt door aanvullende verzekering.

Extra consult

Dit consult kan worden aangevuld worden met:
Vervolg Thuisconsult – kosten €100
Telefonisch of Beeldbel consult – kosten €20 per kwartier


Begeleidingstraject bij New baby consult

Intake

Eerste intake aan de telefoon, we bespreken de situatie en mogelijkheden voor begeleiding.

Afspraak maken

Bij besluit om verder te gaan maken we een eerste afspraak. U vult daarna via de website de intake formulier in en, zo nodig aanvullende formulieren. Hiervoor ontvangt u een inlogcode.

Afspraak

De afspraak vindt plaats bij u thuis en duurt ongeveer twee uur. We nemen uw situatie en vragen door, bespreken waar u tegenaan loopt en bepalen de inhoud van het consult. Afhankelijk van uw vragen kijk ik bijvoorbeeld mee met een voeding en brengen we daar verbeteringen bij aan, oefenen we met dragen, bespreken we onrust en slapen en/of bespreken we bijvoorbeeld hoe hechting in zijn werk gaat. Zo is ieder consult uniek en afhankelijk van de situatie.

Aan de slag

Na afloop van de afspraak heeft u kennis en strategieën om in te zetten richting een betere situatie. We maken een telefonisch vervolgafspraak en u gaat aan de slag met de besproken adviezen.

Telefonische afspraak

Tijdens de telefonische afspraak bespreken we de voortgang. Afhankelijk van de situatie sluiten we af of spreken we een vervolg af.


Borstvoeding en slaap

Heb je ook vragen rondom slaap? Vaak kunnen veel vragen over dit onderwerp tijdens de reguliere consulten besproken worden. Mocht er meer nodig zijn zoals het invullen en analyseren van een slaapdagboek en/of vragenlijst kunnen deze als losse onderdelen toegevoegd worden.

christy bowerman - baby