Mijn passie

Ik word heel blij van baby’s en kleine kinderen en geniet ervan om ze samen met hun ouders te zien groeien, ontwikkelen en stralen. Daarnaast hou ik ervan om samen met mensen te onderzoeken wat hun wensen en mogelijkheden zijn. Werken met ouders en kinderen, onderzoeken naar wat gaat er niet zo lekker en hoe kan het beter – daar ligt mijn kracht en mijn passie.

Om me daarbij te helpen heb ik inmiddels een virtuele koffer vol kennis opgedaan uit verschillende studies, opleidingen, cursussen, studiedagen en congressen. Ik geniet ervan steeds nieuwe dingen te leren en het houdt me scherp, maar waar ik écht van leer zijn alle ouders en kinderen. De afgelopen 20 plus jaar heb duizenden kinderen en ouders voorbij zien komen, ieder met hun eigen verhaal. Ik leer elke dag nog bij.

Wil je weten wat ik voor jouw gezin kan betekenen?


Brede basis: Holistsch kijken

Ik begon in 1997 als (neuro)psycholoog bij de diagnostiek en behandeling van kinderen met leer- en gedragsproblemen. Nadat ik zelf kinderen kreeg begon ik in 2001 als vrijwilliger voor de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk *1, en in 2011 werd ik gecertificeerd lactatiekundige *2. In 2020 ronde ik de opleiding Holistic Sleepcoaching *3 af om ouders en kinderen nog beter te kunnen ondersteunen bij hun vragen. Omdat ik meer wilde leren over hoe baby’s communiceren over hun behoeftes heb ik in 2021 de training New Born Behavioural Observation *4 afgerond. Daarnaast blijf ik regelmatig cursussen, workshops en congressen volgen met thema’s als kindjes dragen, perinatale psychologie, slapen, microbiome van moeder en kind, infant mental health, enz.

*1) De VBN was een borstvoedingsorganisatie van vrijwilligers die bestond van 1978 tot 2019
*2) www.nvlborstvoeding.nl/lactatiekundige-ibclc/
*3) www.holisticsleepcoaching.com
*4) www.brazelton.co.uk/courses/nbo/


Mijn wens is om ouders zo te begeleiden dat zij zich gesterkt voelen om liefdevol en in verbinding de uitdagingen aan te gaan die de zorg voor jonge kinderen van ze vraagt.


Hoe werk ik

Omdat ik zo een brede basis heb, kijk ik graag holistisch naar de vragen die spelen. Dat wil zeggen dat ik kijk naar de hele situatie. Naar hoe het gaat met de baby/het kindje, hoe het gaat met de ouders, wat zijn de wensen en mogelijkheden en wat is de situatie waarbinnen gestreefd wordt om doelen te halen. Dat vraagt goed luisteren en doorvragen naar het verhaal en een flexibele houding ten opzichte van doelen. Mijn adviezen zullen altijd respectvol en liefdevol zijn naar jullie kindje, met oog voor wat jullie als ouders kunnen en willen.

IBCLC logo - Christy Bowerman