Hulp voor gezinnen

Heb je vragen over borstvoeding, slapen, huilen, onrust, of andere zaken? Ik kom samen met jullie uitzoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe de situatie te verbeteren is. Mijn insteek is altijd met respect en zorg voor kindjes en ouders. Dat betekent dat ik strategieën zal aandragen die respectvol omgaan met de basis behoeftes van kleintjes en die passen bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van jullie kindje. Ook bespreken we jullie wensen en mogelijkheden en komen zo samen tot een plan van aanpak.

hulp voor gezin - baby en kind

Mijn adviezen zullen altijd respectvol en liefdevol zijn naar jullie kindje, met oog voor wat jullie als ouders kunnen en willen


Holistisch

Om tot strategieën te komen die jullie verder kunnen helpen kijk ik holistisch naar de uitdagingen waar je als gezin tegenaan kan lopen. Dat wil zeggen dat ik binnen een situatie kijk naar de verschillende aspecten die (kunnen) meespelen zoals fysieke of mentale factoren, omgevingsfactoren, ontwikkelingsfactoren, verwachtingen, wensen en meer. Daarnaast houd ik de wetenschappelijke ontwikkelingen bij zodat ik zoveel mogelijk evidence-based kan adviseren. Wanneer strategieën op deze manier tot stand komen is de kans het grootst dat ze leiden tot een bevredigend resultaat.

begeleiding gezinnen - christy bowerman

Begeleidingstraject borstvoeding

Bij het begeleiden van borstvoeding richt ik mij op gezinnen die tegen uitdagingen aanlopen die meer aandacht nodig hebben dan één bezoek kan bieden en gezinnen die graag verder kijken dan alleen de borstvoeding. Daarom werk ik met begeleidingstrajecten. Een traject is duurder dan diensten die de meeste lactatiekundigen aanbieden omdat het meer contactmomenten en bredere inhoud bevat.

Begeleidingstraject slapen

Bij het begeleiden van slaapproblemen werk ik ook met begeleidingstrajecten omdat het liefdevol verbeteren van slaap bij kleintjes een proces is die het beste werkt als we verschillende contactmomenten hebben. Zo kunnen we steeds de voortgang bespreken en aanpassingen of volgende stappen doornemen.